MyBB Internal: One or more warnings occurred. Please contact your administrator for assistance.
MyBB Internal: One or more warnings occurred. Please contact your administrator for assistance.
Dutch Charter fleet (brown fleet, Sail Training ...)

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dutch Charter fleet (brown fleet, Sail Training ...)
#1
MOTORPASSAGIERSVAART

De motorpassagiersschepen kiezen vooral voor de rivieren en kanalen; van Nederland tot diep in Frankrijk en Duitsland.
De gasten van motorchartervaartschepen zijn voornamelijk fietsliefhebbers; deze reizen worden namelijk vaak aangeboden als fiets-vaarvakanties.

Bij een fiets-vaarvakantie stappen de gasten 's ochtends na het ontbijt op de fiets. Het schip vertrekt ondertussen naar dezelfde eindbestemming als de fietsroute.

's Avonds overnacht men dus weer in een andere haven, maar nog steeds in dezelfde kamer; het schip fungeert hier als varend hotel. Fiets –vaarvakanties worden voornamelijk in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België aangeboden.

BRUINE VLOOT

De binnenvaart-zeilschepen varen op de Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer en in het Deltagebied.

Aan boord komt een verscheidenheid aan gasten voorbij. Enkele voorbeelden: schoolklassen, vriendengroepen, families, mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een bruidspaar met familie en vrienden.

Aan boord van de zeilschepen kunnen de passagiers een actieve rol aan boord vervullen. Onder toeziend oog van schipper en bemanning kunnen de grondbeginselen van het zeilen geleerd worden.  

ZEEVAART


De zeeschepen varen op alle wereldzeeën, voor de meeste zeeschepen is de Oostzee het belangrijkste vaargebied.
Op zee worden wereldwijd Tall Ships' Races georganiseerd voor jongeren onder de 25 jaar.

Via Sail Training laat men jongeren kennismaken met het zeilen op traditionele zeezeilschepen.

VEILIGHEID

De chartervaart op zee en op de binnenwateren vervoert tienduizenden mensen per jaar. Veiligheid van de opvarenden staat daarbij centraal. Het werken aan die veiligheid en het verbeteren ervan is een proces dat nooit stil staat. 

De Nederlandse charterschepen voldoen aan nationale en Europese eisen voor passagiersschepen. De certificering is in de handen van gespecialiseerde klassebureau’s en IL&T houdt daar toezicht op. De bemanningseisen zijn internationaal vastgesteld. 

Daarnaast werkt de BBZ met haar leden aan het verbeteren van de veiligheidscultuur in de sector. In navolging van de zeevaart is er deze winter ook een Werkgroep Veiligheid voor de binnenvaart opgericht. Gewerkt wordt ondermeer aan het delen van specialistische kennis, het opzetten van best practises, organiseren van workshops en uitwisseling met opleidingsinstituten en keurende instanties. 

Source: https://www.debbz.nl/chartervloot
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)